Krigen

Vi er på kino, kun mannen og jeg. De store jentene er barnevakt for de minste. I tillegg har de besøk av ei venninne som ekstrahjelp. Alle får lønn for å ha hjulpet til, så det er positivt for alle parter. Vi har tenkt å spise en bedre middag ute etter filmen. Mobiltelefonen er i mannens lomme i tilfelle de trenger oss hjemme. Vi er jo alltid litt bekymret når vi har overlatt skuta til andre, og til og med forlatt den for en liten stund. Det føles uvant – men deilig også. Deilig å kunne innbille seg selv at vi har all friheten for bare en liten stund.

Etter filmen finner vi ut at vi heller vil lage oss noe mat hjemme. Vi spaserer hjemover. Bor ikke langt unna. Det er derfor vi kan ta oss denne friheten, siden vi bor så sentralt. Vi er alltid i nærheten. Barna føler også trygghet ved dette. Vi prater på vei hjem om at de antakelig holder på å få femåringen i seng. Minstejenta sover nok fremdeles. Avtalen var at de skulle ringe oss dersom hun våknet og ikke roet seg etter avtalte ritualer.

Da vi kommer hjem hører vi høye stemmer som raskt demper seg når vi sier et muntert hallo, rett innenfor døra. Vi stusser på hvorfor det blir så stille og undrer oss på om noe er galt. Vi skynder oss å gløtte inn i stua. Der ser det ut som om en bombe har slått ned. Hele stua er ommøblert. Puter, tepper og bord er satt opp som om de skulle være borger. Og det er de! Det er Maja og ei venninne, mot Iselin og Ane i en real krig – Nerf-rebelle krig. Om du lurer er Nerf-rebelle fargerike våpen, pistoler, armbrøst og pil og bue med gummipiler. De hadde nok ikke ventet oss hjem helt enda nei. De ser forskrekket på oss og unnskylder at femåringen ikke har fått på seg pyjamasen en gang. Vi ser på dem. Så ser vi på hverandre. Begge to vet akkurat hva som er rett å gjøre i denne situasjonen. Vi tenker det samme; det er jo helt urettferdige lag! Ane er bare fem år…! Vi bli selvfølgelig begge med i borgen til Iselin og Ane. Krigen fortsetter. Gummipilene suser gjennom rommet. Vi åler oss på gulvet, søker dekning og dekker opp om hverandre når vi må risikere alt ved å krype ut fra borgen for å finne mer ammunisjon. De to andre blir bombardert av Nerf-rebell piler og skudd. Vårt lag vinner og det blir en minnerik kveld.

IMG_5353

~ anette ~

Advertisements

5 thoughts on “Krigen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s