Staycation med en liten vacation

I år hadde vi egentlig planlagt staycation, eller holistay som det også kalles. Dersom ikke alle er oppdatert på dette uttrykket, som jeg forøvrig synes er litt artig, så betyr det at en ferierer hjemme. En tar gjerne dagsturer til steder i nærheten, men overnatter hjemme. Det er mye interessant å gjøre på en staycation. Ting en gjerne ikke prioriterer til vanlig. Tettsteder, områder, fjelltopper, turer, byer og turistattraksjoner en gjerne ikke har tenkt over å besøke til vanlig, men når ferien kommer er det som en havner i et litt annerledes modus, slik er det iallefall for oss. Da blir vi gjerne litt mer eventyrlystne og tar lettere ut på ting vi ikke gjør ellers. Mye har nok med at vi bryter rutiner som gjerne setter grenser for oss i hverdagen? Vi har jo mange forpliktelser i hverdagen, barna har fritidsaktiviteter, i tillegg har en tidspunkter i forhold til leggetid hos de minste en gjerne vil overholde. I feriene kan en legge fra seg klokka og ta dagene litt mer som de kommer. Utrolig deilig. Og det åpner opp for andre muligheter.

Selv om vi hadde planlagt staycation i år så fikk vi en impuls en kveld til å bestille en tur til Skagen i Danmark. Valget måtte falle på et sted der vi slapp å kjøre mye. Vi har et barn som ikke er så glad i å kjøre bil… Uansett hvor herlig det har vært med staycation, vil det bli deilig å komme seg bort fra huset og det som skriker til en her av forpliktelser. Ferier gir oss nye opplevelser som vil bli herlige minner i fremtiden, men det gjelder også minnene fra årets staycation… Selv om vi har vært i Skagen flere ganger tidligere, både på overnatting og dagsturer, gleder vi oss alle sammen.

Ha en fin dag alle sammen!

IMG_5338

~ anette ~

Advertisements

4 thoughts on “Staycation med en liten vacation

  1. hl says:

    God tur til Skagen! Staycation er et ord jeg kan like. Men jeg kan også like Danmark. Der det er deilig å være norsk. Påvirket av reklame jeg? 😉 Ikke i det hele tatt 😛

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s