Den utrygge jenta

Hun sitter på rommet sitt, helt alene. Vil helst ha døra lukket. Det er kun henne og lekene. Hun kan stenge hele verden ute. Akkurat nå er det kun henne og lekene. Hun lager sin egen verden. En trygg og veldig liten verden, der hun har kontroll. Det er slik hun føler seg komfortabel. Hun liker godt å leke med andre barn, men hun er usikker. Derfor trives hun best med en av sine tre bestevenner. Hun vet ikke hvordan hun skal oppføre seg blant andre. Det faller henne ikke naturlig å bare finne seg til rette i ulike nye situasjoner. Hun trenger tid. Tid til å observere. Hun kan stå lenge og observere. På sidelinjen, der går det greit. Alle de andre smiler og har det så kjekt sammen. Alle virker trygge og kjente. Hun kjenner ikke denne tryggheten. Hun kjenner utrygghet, usikkerhet og klarer bare ikke å være seg selv. Hun har blitt vant til å gå i barnehagen selv om hun helst ville ha sluppet, hun vil helst være hjemme. Hjemme der hun kjenner alle og alt så godt. Hjemme der hun vet hvordan hun skal forholde seg til sine omgivelser. Om et år begynner hun på skolen. En stor skole. Mange nye barn. Mange nye voksne. Alle sier at det vil gå bra. Hun er ikke så sikker.

Mamma sier at hun uansett alltid har tryggheten i hjemmet. Hun kan alltid tenke på alt det trygge hjemme dersom hun skulle føle seg usikker. Og når hun kommer hjem, kan hun alltid få en god klem fra alle de som er så glad i henne. Mamma håper at hun med tiden klarer å ta med seg tryggheten lenger og lenger ut fra hjemmet. Hun er jo så herlig, sier alle. Hun må bare være seg selv. Da stråler hun. Men det er ikke så lett å ta med seg tryggheten. Den forsvinner så fort. Da er det ikke lett å være seg selv.

Hun skal nok klare seg. Hun er sterk. Hun har mange mennesker som elsker henne rundt seg. Verden må hun møte selv, men hun vil aldri være alene. Mange prøvelser skal hun gjennom. Mange vanskelige situasjoner må hun takle. Til slutt innser hun forhåpentligvis hvilken unik og verdifull stjerne hun er. En unik stjerne blant alle de andre stjernene. En unik stjerne som kan skinne alene, på sin egen måte, på sin egen unike plass i verden.

IMG_4973

~ anette ~

Advertisements

4 thoughts on “Den utrygge jenta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s