Alve-hagen

Her en dag var vi på Extra-leker og der hadde de My Fairy Garden alvehage. Det er en minhage som barnet kan ha inne- et kit til å lage sin egen alvehage, det inneholder alt en trenger utenom plantejord. Utrolig søtt! Så jeg bare måtte kjøpe en til femåringen vår, Ane. Hun ble kjempeglad for den og storkoste seg med å sette opp alve-hagen. Jeg var med og hjalp henne litt:

Først setter en opp hagen slik en vil ha den, deretter sår en gressfrø som en får med ifra butikken. Helt til slutt strør en på ¨alvestrø¨ (stjerneglitter). Så er det bare å vente at gresset skal begynne å gro. Imens en venter kan en jo alltids leke med hagen sin.

Når gresset begynner å gro må en stelle hagen ved å klippe gresset med en saks. Det fulgte også med et lite skjell som en skal fylle med vann og plassere i hagen – det blir en dam. Denne må holdes ren. Det står at alvene er avhengig av vann og at det derfor er viktig at barnet rengjør og fyller på vann regelmessig. Dette oppmuntrer barnet til å stelle og se til hagen sin regelmessig, slik som en må med en ordinær hage. Så jeg vil si det burde bli et lærerikt prosjekt for femåringen også.

Hvordan en vil sette opp og dyrke alve-hagen sin er det bare kreativiteten som setter en stopper for. En kan fint plante andre små vekster å i tillegg til gresset, eller i stedet for gress dersom en ønsker det.

Her er det ferdige resultatet av Ane sin alve-hage, hun ville ha det likt som på bildet av boksen så vi fikk ikke vært så kreative vi da 🙂

IMG_4567

Nå blir det spennende å se hvordan gresset vil vokse (om det nå vokser).

~ anette ~

Advertisements

One thought on “Alve-hagen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s