Ananda Balasana

`Happy baby pose` er ikke en tradisjonell yogapose, men den blir mye brukt i moderne yoga. Posen kan virke veldig morsom, både på grunn av navnet, men også på grunn av øvelsen i seg selv. `Happy baby pose` er en utrolig god hofteåpner, og den strekker i tillegg godt i lysken, skuldre, bryst og den forlenger ryggraden.

For tiden elsker jeg denne posen. jeg tror det har litt å gjøre med at vi har en åtte måneder gammel baby som opp igjennom til stadig har lagt seg nettopp slikt når hun blir lagt på stellematta eller lekematta. Og jeg kan ikke annet enn å tenke at hvor mye mer naturlig kan det vel ikke bli for et menneske enn å ligge slikt når det faller helt naturlig for en liten baby?

Jeg syns posen er utrolig deilig og morsom, og jeg vet at den gjør godt.

  1. Ligg på ryggen, pust ut og bøy knærne opp mot magen
  2. Pust inn og ta tak på utsiden av fotsålen med hendene dine. Åpne knærne slik at lårene føres ned mot siden av kroppen. Knærne skal føres ned mot armhulen. Dersom du har problemer med å ta tak i beina når du ligger slik på magen, kan du bruke et belte rundt fotsålene og dra dem forsiktig ned mot deg med det.
  3. Før beina forsiktig ned mot gulvet. Leggene skal være vinkelrett mot gulvet (fotsålen mot taket) , og anklene rett over knærne. Press forsiktig beina mot hendene dine, samtidig som du presser hendene forsikitg nedover for å få motstand. Hele ryggen skal ha god kontakt med underlaget. Kjenn at korsryggen ligger godt ned mot gulvet.

Oda skulle selvfølgelig ikke ligge slik når vi skulle ta bilder, hun har nettopp startet å krype og sette seg opp i sittende.  Men en finner nok lett bilde ved å google øvelsen.

Nyt den gode strekken og den lekne følelsen!

IMG_3671.JPG

~ namaste ~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s