Vær positiv til deg selv!

Dersom du er bevisst dine egne tanker, kan du merke at du sier ting til deg selv hele tiden. Mange ganger er disse tankene som går igjen i hodet, og det en sier til seg selv veldig selvkritisk. Vi dømmer oss selv ofte mye hardere enn vi ville gjort med noen andre rundt oss. Og vi ville nok aldri sagt høyt til et annet menneske det vi kan finne på å si til oss selv, fordi det er såpass fordømmende rett og slett.

For å snu denne tankegangen, må en bevisst tenke positivt om seg selv. Dette er ofte mye lettere sagt enn gjort. Men et klassisk eksempel er å tenke over hva du ville sagt til en nær venn i din situasjon. Ergo; ha litt forståelse for deg selv på lik linje som du har for andre!

Det kan være lurt å tenke grundig gjennom hva som er dine positive sider når en skal begynne å tenke positivt om seg selv. Det må være konkret. Hvilke positive ord eller setninger definerer deg som person? Spør gjerne noen som står deg nært. Vi har gjerne lettere for å tro på det som kommer fra andre… Du kan gjerne skrive ned de positive tingene om deg selv, slik at du har dem svart på hvitt en regnværsdag da du har vanskelig for å dra dem frem fra ditt eget hode. Du kan ha dem på en lapp på et speil du ser deg selv i daglig, du kan skrive dem ned i ‘notater’ på telefonen din, eller du kan putte en lapp i mobiletuiet ditt.

Når du kjenner den følelsen av at du ikke er god nok, der du hører din egen stemme begynne å kritisere og fordømme dine handlinger, tanker, utsagn og hvem du er, så kan du finne frem de positive tingene som definerer deg. Si dem til deg selv. Bytt dem ut med de kritiske tankene. Ja, vi kan gjøre feil, si ting som blir misforstått, være uomtenksomme av ulike årsaker, trette, slitne, sure og sårbare til tider. Men ingen feil i verden definerer deg som person!

Du er alt du behøver å være med alle de flotte egenskapene dine. Du gleder mange mennesker daglig med bare å smile!

IMG_4223

Vær stolt av deg selv, du fortjener å være lykkelig!

 

~ anette ~

Advertisements

One thought on “Vær positiv til deg selv!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s