Yoga og mannfolk

Yoga ses ikke på som noe særlig maskulint – tvert imot er det en svært kvinnedominert treningsform, spesielt i Norge. Mange menn velger treningsformer som er rå og tøffe. De vil gjerne utfordre sin styrke eller utholdenhet. Disse treningsformene er effektive, harde og en ser lett fremgang. Yoga står i motsetning til dette. Yoga gir en gjerne mer overskudd, en stresser ned og får en fin opplevelse av selve treningen, og en får ikke en målbar fremgang på samme måte som i mange andre treningformer.

Jeg mener menn også vil ha god utnytte av yoga, om enn som et supplement til annen trening. Yoga vil gi økt balanse, ro, fleksibilitet og statisk styrke. Dette vil kunne være skadeforebyggende i flere andre treningsformer. For løpere er for eksempel balanse og koordinasjon viktig for å forebygge løpeskader. Variasjon i treningen, og balanse mellom aktivitet og ro er også viktig skadeforebygging. I styrketrening er fleksibilitet viktig for å utføre flere øvelser korrekt. Yoga er en treningsform som gir deg økt kroppsbevissthet, bedre balanse og koordinasjon, og fleksibiliteten blir betraktelig bedre. Derfor mener jeg at yoga kan være et godt supplement til annen trening.

Flere fotballspillere har fått øynene opp for yoga på grunn av dens skadeforebyggende virkning. Fotballspillere er jo så utrolig utsatt for skader! (Det er faktisk ikke hver gang de legger seg ned og skriker at de ‘filmer’…;)) Ryan Giggs, tidligere Manchester United-spiller, mente at yogaen var det som holdt ham i form til fotballkampene, men også til all treningen mellom kampene. Han sverget til yoga på grunn av økt fleksibilitet og styrke. Giggs ga ut en egen trenings-dvd med øvelser for økt styrke og fleksibilitet som skulle forebygge skader, denne var yoga-inspirert. Da Giggs la opp i en alder av 40 år (!) hadde han spilt alt 24 sesonger på toppnivå. Jeg personlig liker å tenke at det at han fikk aktivt spille helt til han var 40 år, hadde en liten sammenheng med at han trente yoga.

Oppsummert vil jeg gjerne oppfordre treningsglade mannfolk der ute til å prøve yoga. Det kan hjelpe deg å forbedre fremgangen din, redusere risikoen for skader og gjerne til og med hjelpe deg å prestere bedre når du blir eldre – ikke verst!

IMG_3261

 

~ anette ~

Advertisements

5 thoughts on “Yoga og mannfolk

   • Suttungblog says:

    Ja da de er egenprodusert. Jeg er på Instagram under @atlelundhaug mye rart der. Skulle du trenge bilder så bare forsyn deg, det er lov hos meg. Vi bruker litt foto for å trene gjennkjenning hos min kjære som fikk alzheimer i 2016 bare 61 år gammel.

    Like

   • yogafrue says:

    Utrolig mye fine bilder på instagram! Du er god!
    Trist med alzheimer i så ung alder. Godt det blir mer og mer forskning på det. Alzheimer rammer jo så mange, og når en er så ung har det så stor innvirkning på familien på en annen måte enn når en er eldre vil jeg tro… Jeg er sykepleier så kjenner til sykdommen – men ikke som pårørende…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s