Pust

Å puste riktig er viktig i yoga. Det er viktig for at øvelsene en gjør skal ha optimal effekt, og det vil hjelpe å roe tankeaktiviteten ned. I yoga brukes ulike pusteteknikker – pranayama. Pranayama betyr utvidelse av livskraft, og i tillegg til pust, står pranayama for vitalitet og energi. Praktiserer du yoga vil du etter en tid merke at du puster dypere og har lengre inn- og utpust.

Å puste riktig er like viktig i livet som det er i yoga. Når en puster riktig puster en fra mellomgulvet gjennom nesen. Puster en ut fra mellomgulvet øker lungekapasiteten. Økt lungekapasitet betyr økt oksygenopptak i lungene som igjen fører til at blodet vil være mer mettet med oksygen som skal fraktes rundt i kroppen.

Still deg oppreist med hendene på magen i navleområdet. Kjenn hvordan magen utvider seg når du puster inn, og hvordan den trekker seg sammen når du puster ut. Når du puster optimalt flyter pusten gjevnt, som en bølge i en naturlig rytme. En god behandling for kroppen din, er hvis du tar deg selv tid til å sitte stille, lytte til pusten din og slappe av. Det vi hjelpe deg til å være tilstede her og nå.

 

IMG_20170605_171211

 

“Å øve på å ha kontakt med pusten er også en øvelse i å være tilstede i øyeblikket – her og nå!” – Schirin Zorriassateiny

 

~ anette ~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s