Skjønnhetsinfluensa

Jeg er glad i å høre på podcaster når jeg gjør husarbeid. Da hører jeg ofte på Treningspodden. Jeg syns Treningspodden er super inpirerende og ytrer en positiv treningsglede og en sunn holdning til kropp.

Siste episode jeg hørte traff meg skikkelig, de tok opp et tema som er så aktuelt idag! Det handlet om skjønnhetsinfluensa, og det inspirerte meg til å skrive dette innlegget.

Skjønnhetsinfluensa handler om hvordan mange mennesker idag blir ekstremt opptatt av hvordan de ser ut. Og at en tror en vil bli mer lykkelige dersom en får endret visse ting med sitt eget utseende. En bruker gjerne mye tid, energi og penger på å prøve å se ut på en bestemt måte. En vurderer gjerne seg selv ut ifra hvordan andre ser ut.

Idag er det stort fokus på trening og kosthold i sosiale medier og generelt i samfunnet. Det ser jeg på som positivt. Det er så godt for helsa uansett hvem en er å spise sunt og ha en aktiv livsstil. Mange tror derimot at en bør se ut på en bestemt måte for å være en sunn og aktiv person. Men hvordan du ser ut på utsiden henger nødvendigvis ikke sammen med hvor sterk og sunn kroppen din er. Og det er så dumt å bruke tid og energi på å gå rundt og tenke negativt om seg selv og sin egen kropp! Jeg har selv vært der, og kan fremdeles ta meg selv i å gjøre det noen ganger.

Heretter skal jeg prøve å ha et mer bevisst forhold til hva jeg sender ut til de menneskene rundt meg av signaler når det kommer til dette. I stedet for å si til noen hvor fine de er, kan en kanskje finne en fin ting om personligheten og gi komplementer for. Tenk hvor fantastisk det hadde vært å fått et komplement som går på den personen du er!

Kanskje er det vanskeligere å gi mennesker rundt seg komplementer på personligheten, for det blir plutselig mer intimt. Utseende er jo noe vi viser omverdenen hele tiden, hver dag. Men hvordan vi er som person, er det kanskje ikke alle vi omgås daglig som egentlig vet, eller legger merke til…

Kjenner du de rundt deg nok til å gi dem komplimenter for den personen de er?

Jeg vil gi deg en utfordring: gi komplimenter til mennesker du treffer idag som går på personligheten deres. Det kan være personen er empatisk, snill, hjelpsom, morsom, inkluderende, hyggelig, varm eller en gledesspreder. Uansett: finn noe positivt om personligheten til den personen du har foran deg, og fortell dem det!

Nå skal jeg opp og fortelle mannen min, som står i dusjen, hvor snill og tålmodig han er 🙂 Så blir det spennende å se hvem andre jeg treffer på idag…

IMG_2820

Håper du blir med – lykke til!

~ anette ~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s