Løpeturen

Jeg er ute i skogen og løper. Jeg elsker å løpe, særlig med musikk på ørene.  Da slipper jeg å høre min egen pusting og pesing som avslører at kondisjonstreningen ikke har vært helt i fokus i det siste.

Men idag føler jeg meg så fri, sterk, utholdende og sprek! Jeg er virkelig i form! Jeg suser forbi en eldre mann som er ute på en rolig morgentur. Overbevist om at han blir litt imponert over den spreke dama som jeg er.

Beina bare tar meg med, ingen syre i dem. Pusten går av seg selv. Ingen bruk for hjelpemuskulatur for å få nok oksygen ned i lungene hos meg nei – formen er god!  Dette er nok min raskeste løpetur ever!

Jeg begynner å dagdrømme. Drømmer om å vinne et løp, gjerne et maraton, jeg er jo nokså utholdende! Til nå har jeg aldri deltatt i noe løp da, men det er jo flere løpere og skiløpere som har gjort det godt i en alder av 35 +, er det ikke det? Jo, Grete Waitz var vel suveren lenge hun iallfall.

Tenk å se målstreken langt der fremme. Vite at alle er bak meg, langt bak meg, så det er ingen som kan ta meg i en spurt. Det er bare å cruise triumferende inn i mål, som den tapre, utholdende løpedronningen jeg er. Eller kanskje enda bedre; å vinne i en spurt. Ligge bak noen lenge, og bare vite at nå er rette tidspunkt til å spurte ifra, og den andre er selvfølgelig sliten og blir liggende langt bak idet jeg når målstreken. Mannen min står selvfølgelig der og tar imot meg idet jeg passerer. Det blir en lykkelig omfavnelse der han nok må holde meg oppe for at jeg ikke skal kollapse av tretthet.

Jeg løper slik, i min egen verden. Føler meg som en vinner. Plutselig kommer noen inn i synsfeltet mitt fra siden av. Jeg merker dem ikke før akkurat idet de passerer. Et par som løper lett forbi meg! Jeg blir raskt dratt bort fra all dagdrømming og deist rett inn i den harde realiteten. Plutselig føler jeg meg ikke fullt så fri, sterk, utholdende og sprek som da jeg løp rundt i mine egne drømmer. Turen hjem ble litt tyngre etterpå….

Heldigvis har jeg jo alltids yogaen min 🙂

IMG_20170605_120357

 

~ anette ~

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s